در این مقاله قصد داریم تا شما متقاضیان را با ثبت شرکت در مناطق آزاد ، مراحل و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در این مناطق ، مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد ایران و موارد مربوط به آن آشنا کنیم .
ثبت شرکت در مناطق آزاد مزایای بسیاری را چه برای اتباع خارجی و چه داخلی به همراه دارد ، از این رو بسیاری به ثبت شرکت در مناطق آزاد رو می آورند .
انجام فعالیت های اقتصادی در حالی که با معافیت مالیاتی همراه است و هم چنین در بسیاری موارد از عوارض گمرکی و سود ناشی از فعالیت ها معاف هستید .
ویژگی ها و مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی ، توجه بسیاری از فعالان اقتصادی را به این منطقه جلب کرده است .
عدم وجود مقررات سخت گیرانه در انجام فعالیت های شرکت و امور مربوط به واردات و صادرات در این مناطق بسیار حائز اهمیت است .
لازم به ذکر است در مقابل مناطق آزاد تجاری در ایران ، مناطق ویژه اقتصادی وجود دارد که با توجه به ویژگی ها و مقایسه های صورت گرفته در زمینه های مختلف این دو نوع مختلف از مناطق ، ثبت شرکت در مناطق آزاد پیشنهاد می شود که بیشتر به تفاوت های این دو می پردازیم .
ویژگی های ثبت شرکت در مناطق آزاد
- امکان نقل و انتقال بدون محدودیت ارز از مناطق آزاد ایران به سایر کشور ها
- سرمایه و سود ناشی از فعالیت های اقتصادی به طور کامل آزاد می باشد و به راحتی امکان خارج کردن آن وجود دارد .
- در مناطق آزاد تجارتی امکان ثبت شرکت با مالکیت صد در صد برای اتباع خارجی در اداره ثبت شرکت های مناطق آزاد تجاری وجود دارد .
- اتباع خارجی می توانند بدون ویزا در این مناطق حضور داشته باشند . ( در این صورت در ابتدا اقامت دو هفته داده می شود و در صورت تقاضا تا 6 ماه در هر منطقه قابل تمدید است و در ضمن صدور اقامت اتباع خارجه از طریق سازمان های مربوطه در مناطق آزاد صورت می گیرد . )
- معافیت مالیاتی در این مناطق به مدت 20 سال می باشد .
- کالا هایی که بنابر مقررات و قوانین از پیش تهیه شده مجاز تلقی شده اند به راحتی امکان واردات آن ها وجود خواهد داشت .
- ماشین آلات صنعتی و کالا های اولیه مربوط به تولید شرکت در این مناطق از حقوق و مزایایی که کمرگ در این زمینه دریافت می کند ، معاف خواهند یود .
- امکان صادرات کالا های تولید شده در منطقه آزاد به کشور مبدأ و اصلی آن ( که با توجه به نرخ ارز ، هزینه های مربوط به نیرو کار و هزینه های مصرف انرژی در این مناطق ، مقرون به صرفه بوده و سود چشم گیری را به دنبال خواهد داشت. )
- ضمانت و حمایت از سوی کشور متبوع از فعالیت های اقتصادی و کالا های تولید شده توسط اتباع خارجی
- هزینه های پایین و به صرفه مربوط به فعالیت های اقتصادی و تولیدی
- از دیگر مزیت های قابل توجه از مناطق آزاد ، موقعیت جغرافیایی حائز اهمیت آن می باشد که هزینه های مربوط به حمل و نقل که از مهم ترین امور است و هم چنین بیمه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد .
- امور اداری و مربوط به سازمان ها در این منطقه به سهولت و سرعت پیش می رود .
- هم چنین محدودیتی در ثبت شرکت برای شرکاء خارجی در مناطق آزاد وجود ندارد .
مناطق آزاد در ایران
- منطقه آزاد کیش
- منطقه آزاد قشم
- منطقه آزاد اروند
- منطقه آزاد چابهار
- منطقه آزاد بندر انزلی
- منطقه آزاد ماکو
- منطقه آزاد ارس
تفاوت ثبت شرکت در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی
چنانچه ثبت شرکت در مناطق آزاد شامل 20 سال معافیت مالیاتی بوده لیکن در مناطق ویژه اقتصادی تخفیف مالیاتی وجود داشته که بر حسب قوانین و مقررات داخلی کشور می باشد .
این تفاوت ها در بیمه استخدام اتباع نیز مشاهده می شود چنانچه در مناطق ویژه اقتصادی مطابق قوانین داخلی است اما مناطق آزاد از قواعد و مقررات مختص به خود پیروی می کنند .
این نکته مهم را نیز در نظر داشته باشید که درخواست روادید یا همان ویزا از سوی شرکت های دولتی و خصوصی برای بهره مندی از متخصصان یا تاجرین اتباع خارجی در مناطق آزاد در هنگام ورود به شخص داده خواهد شد و مراحل مربوطه از سهولت خاصی بهره مند است .
در حالی که در این مورد نیز مناطق ویژه اقتصادی از قوانین و مقررات داخلی پیروی می کنند .
به طور کلی می توان گفت به دلیل مقررات و قوانین خاص واردات و صادرات و امور مربوط به گمرک در مناطق آزاد و دیگر ویژگی های مثبت آن ، ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری یکی از بهترین فرصت ها برای اتباع خارجی و داخلی به حساب می آید .
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در مناطق آزاد
ثبت هر 7 نوع شرکت بنابر قانون تجارت در مناطق آزاد امکان پذیر است لیکن شرکت هایی که بیشترین ثبت را در میان شرکت ها داشته اند شرکت مسئولیت محدود و پس از آن سهامی خاص می باشد .
رتبه اول در میزان ثبت شرکت ها به مسئولیت محدود تعلق دارد که در این بخش به مدارک مورد نیاز برای ثبت این گونه از شرکت ها می پردازیم .
- ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی
- ارائه دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره
- ارائه دو نسخه از تقاضا نامه ، شرکت نامه و اساسنامه
- مدارک هویتی اعضاء شرکت ( شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده )
- امضاء تعهد نامه مبنی بر نداشتن سوء پیشینه و تقبل سمت خود در شرکت
- اگر مراحل کار با حق توکیل به وکیل پیش می رود ، ارائه وکالت نامه وکیل نیز الزامی است .
- ارائه مجوز فعالیت در منطقه آزاد
- ارائه مجوز یا پروانه کسب از سازمان های مربوطه در صورتی که موضوع مجوزی باشد .
- اگر شرکت سهامی خاص باشد به جای تقاضا نامه و شرکت نامه ، اظهارنامه را باید به همراه سایر مدارک ارائه دهید .
توجه داشته باشید در شرکت های سهامی خاص باید 65 درصد سرمایه تعهدی را نیز پرداخت نمایید .
مراحل ثبت شرکت در مناطق آزاد
پی از اخذ مجوز از اداره مربوطه در منطقه آزاد مبنی بر فعالیت در آن منطقه ، مجوز را باید به اداره ثبت شرکت ها تسلیم می نمایید و اداره ثبت شرکت ها مجوز را با حوزه فعالیتی شرکت تطبیق می دهد و مواردی من جمله انقضاء مجوز و … را بررسی می کند .
تمامی مدارک و اسناد ثبتی باید به اداره ثبت شرکت ها تسلیم گردد و فرد حضوراً باید به اداره مربوطه مراجعه کرده و هزینه های مربوط به حق الثبت را پرداخت نماید و در آخر پیش نویس آگهی را تحویل بگیرد .
لازم به ذکر است در انتخاب نام تجاری باید ضوابط و قوانین مربوط به تعیین نام را در نظر گرفته باشد تا نام مورد تایید واقع شود .
مشاوره ثبت شرکت در مناطق آزاد
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت در مناطق آزاد و یا ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری و ثبت تغییرات شرکت میتوانید با شماره 02188620462 الی 5 تماس حاصل فرمایید و یا فرم استعلام را پر نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل شود.