انحلال شرکت

ما در این مقاله قصد داریم تا شما متقاضیان را با انحلال شرکت ، مراحل و مدارک مورد نیاز و شرایطی که به ثبت انحلال شرکت ختم آشنا کنیم .
ممکن است برخی دلایل سبب شوند تا یک شخص حقیقی مجبور به تشکیل صورتجلسه و انحلال شرکت شوند که در مواردی اختیاری و گاهی نیز اجباری می باشد که بیشتر به آن می پردازیم .

دلایل انحلال شرکت

بطور کلی موارد انحلال شرکت ها به سه دسته تقسیم می شوند :
انحلال قهری ، بنابر حکم قضایی و بنابر تشخیص و مصلحت مجمع عمومی که در دو مورد اول شرکت الزاماً باید اقدام به انحلال و تصفیه شرکت نمایید و در روش سوم یعنی تشخیص و مصلحت مجمع ، انحلال بصورت اختیاری صورت می گیرد .

انحلال قهری یا ورشکستگی

زمانی که یک شرکت ورشکسته می شود یا به عنوانی توانایی پرداخت وجوه خود را نداشته باشد باید اقدام به تشکیل صورتجلسه انحلال و منحل نمودن شرکت کند .

البته توجه داشته باشید که انحلال قهری نیاز به صدور حکم قضایی مبنی بر انحلال شرکت ندارد و بدون صدور این حکم نیز شما می توانید شرکت را منحل کرده و از طریق تعیین مدیر تصفیه ، مطابق با قوانین و مقررات ورشکستگی اقدام به تصفیه کامل شرکت نمایید .

مقاله مرتبط :
راهنمای کامل و جامع ثبت شرکت در ایران

انحلال شرکت مبنی بر تشخیص و مصلحت مجمع عمومی فوق العاده

مجمع عمومی فوق العاده بنابر هر دلیلی و بدون نیاز به توجیه خاصی می تواند اقدام به انحلال شرکت نماید .
تشکیل مجمع ملزم به توافق تمامی اعضاء و سهامداران یا شرکاء می باشد که در این وضعیت می توانید به صورت اختیاری شرکت را منحل نمایید .
این در حالی است که انحلال شرکت می تواند قبل از اتمام انقضاء شرکت نیز صورت بگیرد .

انحلال شرکت مبنی بر حکم دادگاه

گاهی شرکت ها به اجبار مجبور به منحل نمودن شرکت می شوند .
مواردی مانند عدم تمدید مجمع عمومی ، منقضی شدن زمان شرکت و یا در مواقعی که ضرر هایی که به شرکت وارد شده قابل جبران نباشد و بیش از نیمی از سرمایه شرکت از دست رفته باشد .

و این در حالی است که مجمع نیز اقدام به کاهش سرمایه نکند ، در این صورت هر یک از اعضاء اعم از سهامداران یا اعضاء هیئت مدیره ( ذی نفعان ) می توانند از دادگاه درخواست حکم انحلال شرکت کنند .
پس از صدور حکم دادگاه تا حداکثر شش ماه به شخص فرصت خواهد داد تا مسائل مربوطه را حل نماید .

در نظر داشته باشید که اگر تا یک سال پس از ثبت شرکت ، هیچ یک از موارد مربوط به شرکت مانند تمدید اعضاء و اتمام انقضاء شرکت و … برای رفع مشکلات پیش آمده که سبب انحلال شرکت شده اند ، صورت نگیرد ، در این وضعیت حکم قضایی مبنی بر انحلال شرکت صادر خواهد شد .

مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت

  • آخرین روزنامه تغییرات شرکت
  • ارائه اصل صورتجلسه که به امضاء تمامی اعضاء هیئت مدیره و مدیر تصفیه رسیده باشد .
  • ارائه آگهی دعوت در صورتی که مجمع با حضور حد نصاب اکثریت برگزار می شود .
  • مدیر تصفیه می تواند خارج از اعضاء هیئت مدیره نیز انتخاب گردد در این صورت باید مدارک شناسایی مدیر تصفیه نیز ارائه گردد .

پیش از تکمیل مدارک توجه داشته باشید که صورتجلسه ای که تنظیم می شود باید به امضاء تمامی اعضاء و سهامداران برسد .
حتی اگر یک نفر از اعضاء یا سهامداران با انحلال شرکت موافقت نکنند ، نمی توانید اقدام به انحلال شرکت کنید .
اگر چه که در صورتی که از فرد مخالف وکالت نامه تام داشته باشید و شخص غائب باشد بدون حضور وی نیز شرکت منحل می شود .

مراحل انحلال شرکت

پس از تکمیل مدارک مربوطه که در بالا قید شد اولین مرحله تعیین مدیر تصفیه برای انحلال شرکت می باشد که کلیه امور تصفیه شرکت مانند پرداخت قبوض ، بدهی و … را بر عهده می گیرد .
پس از تعیین مدیر تصفیه بنابر ماده 212 قانون تجارت دیگر امکان محدود کردن اختیارات مدیر یا مدیران تصفیه وجود نخواهد داشت .

مدیران تصفیه حداکثر تا 2 سال فرصت دارند امور تصفیه شرکت را خاتمه دهند در غیر این صورت باید اشخاص دیگری از طرف مجمع عمومی و یا بنابر مصلحت دادگاه انتخاب گردند .
پس از انتخاب مدیر تصفیه ، مدیران شرکت دیگر وظیفه و اختیاری در شرکت نخواهند داشت و مدیر تصفیه نماینده انجام این امور خواهد بود .

توجه داشته باشید که تشکیل صورتجلسه برای انحلال شرکت باید در مجمع عمومی فوق العاده صورت بگیرد .
پس از تشکیل صورتجلسه در مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر انحلال شرکت ، صورتجلسه باید به امضاء تمامی اعضاء هیئت مدیره ، سهامداران و مدیران تصفیه برسد .

پس از آن نوبت به ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکت ها در بخش تغییرات می باشد که باید تمامی اطلاعات مربوطه را در این سامانه تکمیل نمایید که بتوانید در انتها رسید پذیرش از سامانه دریافت کنید .
در ابتدا باید اطلاعات مربوط به شرکت را وارد نمایید و اگر مراحل کار با وکیل پیش می رود اطلاعات وکیل و ارائه وکالت نامه وی نیز نیاز است .

عین اطلاعاتی که در صورتجلسه قید می شود و شامل اطلاعات تمامی اعضاء ، سهامدران می باشد را باید در سامانه تکمیل کنید و سمت هر یک از این اعضاء هیئت مدیره یا مدیران تصفیه را نیز انتخاب نمایید .
با دریافت و تکمیل صورتجلسه پیشنهادی از سامانه امکان دریافت رسید پذیرش برای شما فراهم خواهد شد .

در این مرحله کارشناس مربوطه صحت و درستی مدارک و اطلاعات وارد شده در سامانه بررسی کرده و در صورتی که نقص مدارک و یا نقصی در انجام مراحل سامانه وجود نداشت ، از سوی اداره انحلال شرکت صورت می گیرد و باید به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید .

مراحل انجام این کار در آخر به درج آگهی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار ختم می گردد و مدیر تصفیه باید وظایفی من جمله تصفیه کلیه امور ، قبوض و … که بر عهده دارد را به انجام برساند .
توجه داشته باشید که پس از انحلال شرکت باید در تمامی اوراق و آگهی ها و … که نام شرکت عنوان می شود ، عبارت در حال تصفیه قید گردد .

محدودیت زمانی در ثبت انحلال شرکت های سهامی و سایر شرکت ها

شرکت های مسئولیت محدود ، تضامنی ، نسبی و … بغیر از شرکت های سهامی هیچ محدودیتی برای ثبت انحلال ندارند و با در نظر گرفتن شرایط هر زمان که بخواهند می توانند اقدام به ثبت انحلال شخصیت حقوقی نمایند .

ثبت انحلال شرکت ها بسته به نوع شرکت متفاوت است چنانچه برای انحلال شرکت های سهامی محدودیت زمانی وجود دارد .
بنابر ماده 209 لایحه اصلاحی قانون تجارت متقاضیان طی 5 روز فرصت دارند تا مدارک مربوطه را به همراه اصل صورتجلسه که به امضاء تمامی اعضاء و سهامدارن رسیده است تا به اداره مربوطه تقدیم نمایند .

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت انحلال شرکت میتوانید با شماره 02188620462 الی 5 تماس حاصل فرمایید و یا فرم ثبت استعلام برند تجاری را پر نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل شود.
در صورت نیاز میتوانید در مورد خدمات ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری و ثبت تغییرات شرکت نیز در صفحات مربوطه اطلاعات بیشتری کسب نمایید.