شرایط و ضوابط دریافت کارت بازرگانی

طبق قانون تجارت و صادرات و واردات دریافت كارت بازرگاني ، این امکان را به دارنده آن می دهد که در چهار چوب قانون اقدام به صادرات و واردات محصولات مختلف از بازارهای بین‌ المللی نماید .
اخذ کارت بازرگانی برای شخصیت های حقیقی و همچنین شرکت های مختلف به عنوان شخصیت های حقوقی نیز امکان پذیر است .

نحوه دریافت کارت بازرگانی

شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی برای اتباع ایران عبارت است :

  • از اصل برگه اظهار نامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که توسط اداره ثبت شرکت ها تایید شده است .
  • امضای متقاضی دریافت کارت بازرگانی و اصل گواهی پلمپ شده دفاتر ، از طرف اداره ثبت شرکت ها نیز لازم است .
  • گواهی عدم سوء پیشینه که از زمان صدور آن بیشتر از شش ماه  نگذشته باشد .
  • اصل حساب مالیاتی که در آن به بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی برای متقاضی اشاره شده است .
  • اصل و کپی از پشت و روی کارت ملی مدرک دیگری است که برای ارائه‌ درخواست دریافت کارت بازرگانی الزامی می باشد
  • سه قطعه عکس شش در چهار ، جدید ، تمام رخ ، ساده
  • اصل و کپی مدرک تحصیلی معتبر

لازم به ذکر می‌ باشد که حداقل مدرک مورد قبول دیپلم کامل است و گرفتن کارت بازرگانی بدون دیپلم امکان پذیر نیست مگر سابقه عضویت در اتاق بازرگانی داشته باشید .
اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان و کپی از پشت و روی آن و داشتن حداقل سن 23 سال تمام به همراه گواهی بانک مبنی بر تایید حساب جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی که به مهر امضای رئیس شعبه رسیده است نیز نیاز است .

برای اینکه درخواست دریافت کارت بازرگانی بررسی شود لازم است که از این مدارک را نیز ارائه نماییم .

  1. اصل و کپی سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی و به آدرس دفتر کار یعنی همان آدرسی که در اظهارنامه ثبت شده است .
  2. اصل و کپی اجاره نامه محضری معتبر به نام متقاضی ، برای محل کار و به آدرس دفتر کار .
  3. اصل و کپی سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره نامه عادی به نام متقاضی ، برای محل کار و به آدرس دفتر کار که امضای دو شاهد ذیل آن باشد .
  4. ارائه اصل و کپی مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی برای واحد های تولیدی الزامی است اما اگر یکی از اصناف تولیدی دارای پروانه کسب هستید مشمول این بند نمی‌ شوید .
  5. ارائه کد اقتصادی یا ارائه تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور نیز از جمله ملزومات این درخواست است .

ممنوعات دریافت کارت بازرگانی

قوانینی که در حال حاضر در زمینه صادرات و واردات حکم فرماست اعتبار معاملات بین المللی را تا یک سال بعد از دریافت کارت بازرگانی  مقرر کرده است .
پس از گذشت این مدت شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی باید اقدام به تمدید کارت خود نماید که این پرسه هر سال انجام می‌ شود تا بتوان کنترل بهتری بر اجرای قوانین این حوزه داشت .

کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی نمی‌ توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند .
هیچ کس چه شخصیت حقوقی و چه شخصیت حقیقی نمی‌ تواند بیش تر از یک کارت بازرگانی داشته باشد و برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می‌ شود .

آدرس های درج شده در تمام مدارک و اظهارنامه ها و اسناد دارایی و سند مالکیت یا اجاره نامه باید باهم مطابقت داشته باشند و حضور متقاضی کارت در تمام مراحل پذیرش و دریافت کارت بازرگانی لازم است .

مقررات مالیاتی بعد از دریافت کارت بازرگانی

اگر شما کارت بازرگانی داشته باشید این امر به تنهایی باعث صدور مالیات برایتان نمی‌شود بلکه درآمد حاصل از امور بازرگانی میزان مالیات قابل پرداخت را مشخص می‌ کند .
طبق قوانین مالیاتی کشور ، مالیات قابل اخذ از اشخاص حقیقی بر اساس میزان درآمد شان محاسبه می‌ شود و مالیات اشخاص حقوقی به طور ثابت 25% از درآمد شان تعیین می‌ گردد .

وزارت امور اقتصادی و دارایی این اختیار را دارد که بدهی مالیاتی اشخاصی که تا قبل از سال 68 تا سقف صد هزار تومان درآمد داشته اند را کلا مورد بخشش قرار دهد یا هر میزان را که لازم بداند را ببخشد .
اغلب نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بر اساس لیست زیر محاسبه می‌ شود مگر آنکه به عنوان استثنا دارای نرخ دیگری باشد .

از افرادی که درآمد تا سی میلیون ریال در سال دارند ۱۵% و تا یکصد میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سی میلیون ریال به نرخ 20% و تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال به نرخ ۲۵% و تا میزان یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون  ریال به نرخ ۳۰% و نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ ۳۵% مالیات اخذ می‌ شود.

سامانه کارت بازرگانی

همزمان با تحقق دولت الکترونیک سامانه ایی طراحی شده که کاربران با استفاده از آن می‌ توانند نسبت به ثبت درخواست صدور ، تمدید ، تغییر ، انتقال ، المثنی و یا تغییر نوع کارت عضویت یا بازرگانی خود اقدام نمایند .
مراحل ثبت درخواست به این صورت است که ابتدا باید اطلاعات خود را در این پیشخوان ثبت نمایید و پس از آن فرم هایی که به صورت الکترونیکی در اختیار شما قرار داده می‌ شود را چاپ نموده و تکمیل کنید .

در ادامه ، اطلاعات پرونده خود را تکمیل نموده و پس از اسکن تصویر مدارک ، فایل های مربوطه را در این پیشخوان بارگذاری نمایید و با ثبت درخواست و تایید نهایی ، پرونده شما به صورت الکترونیکی برای اتاق مربوطه ارسال می‌شود ، سپس بررسی پرونده شما به صورت غیر حضوری انجام خواهد شد .

نمونه کارت بازرگانی

در گذشته کارت های بازرگانی به صورت دفترچه بودند اما کارت های الکترونیکی جدید با خود تحدید ها و فرصت هایی پدید آورده اند .
یکی از این تحدیدات امکان سوء استفاده از اطلاعات و جعل شخصیت حقیقی و حقوقی ( شرکت یا فرد ) است که موفق به دریافت کارت بازرگانی شده است که سود جویان از این طریق اقدام به قاچاق و بر هم زدن نظم و نظام اقتصادی می‌ کنند .

لازم به ذکر است که اگر کارت بازرگانی خود را به شخصی که به هر دلیل موفق به دریافت کارت بازرگانی نشده است ، اجاره بدهیم مالیات مشخص شده برای درآمد او به حساب ما تعیین می‌ شود .

تسریع روند اخذ کارت بازرگانی

اگر تمام مدارک لازم را با دقت کامل و در سامانه بارگزاری کنید می‌توانیم در حداقل زمان کارت بازرگانی خود را دریافت کنید .
بهترین راه گشای ما در این فرآیند صداقت و رو راستی با سازمان بازرگانی است چرا که هرگونه تقلب در مدارک و تضاد میان اسناد ارائه شده به سرعت توسط کارشناسان تشخیص داده می‌ شود و می‌ تواند عواقبی مانند محروم شدن از انجام امور اقتصادی را به همراه داشته باشد .

راهنمای دریافت کارت بازرگانی

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دریافت کارت بازرگانی و همچنین در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت برند تجاری ، ثبت تغییرات شرکت ، میتوانید با شماره 02187790 تماس حاصل فرمایید .